سانگباد سانگستا بنگلادش روز چهارشنبه با استناد به مصاحبه ای با یک روزنامه ژاپنی گزارش داد، محمد یونس، مشاور ارشد دولت موقت بنگلادش، گفت که رژیم شیخ حسینه “همه چیز را ویران کرد”، زیرا وی متعهد شد که انتخابات عمومی را تنها پس از آغاز اصلاحات قانون اساسی و قضایی برگزار کند.
برنده 84 ساله جایزه نوبل در مصاحبه با Nikkei Asia گفت: “ما نیاز به اصلاحات همه جانبه در اقتصاد، حکمرانی، بوروکراسی و قضایی (قبل از برگزاری انتخابات) داریم.
یونس همچنین تکرار کرد که هند باید حسینه را پس از پایان محاکمه وی در دادگاه جنایات بین المللی در بنگلادش، تحویل دهد.
یونس گفت: «پس از پایان محاکمه و صدور حکم، ما رسماً از هند درخواست خواهیم کرد که او را تحویل دهد.
مشاور ارشد همچنین گفت که نگرانی دولت هند در مورد امنیت هندوها مبتنی بر واقعیت نیست زیرا بسیاری از آنچه گفته می شود “تبلیغات” است.
روابط بین دو همسایه از زمان برکناری شیخ حسینه از سمت نخست وزیری در ماه آگوست با ابراز نگرانی هند در مورد هدف قرار گرفتن هندوها و سایر اقلیت ها در بنگلادش و با دستگیری راهب هندو، چینموی کریشنا داس، وخیم تر شده است.
یونس گفت که او همچنین پیشنهاد احیای انجمن همکاری های منطقه ای جنوب آسیا (SAARC) را داده است که به گفته او به دلیل تیرگی روابط بین هند و پاکستان تا حد زیادی غیرفعال شده است.
بنگلادش روز سه شنبه سفیر هند را به وزارت امور خارجه خود احضار کرد و همزمان با اعلام تعلیق خدمات کنسولی در ماموریت خود در آگارتالا در تریپورا، یک روز پس از حمله معترضان به ساختمان، این ساختمان را به تعلیق درآورد.
درخواست وثیقه رهبر هندو چینموی کریشنا داس در یک پرونده فتنه در دادگاهی در Chattogram به 2 ژانویه به تعویق افتاد زیرا هیچ وکیلی برای او حاضر نشد و حامیانش بعداً ادعا کردند که وکلای او در معرض تهدید هستند.
یونس در این مصاحبه گفت که دولت موقت بنگلادش چندین کمیسیون برای ارتقای اصلاحات در زمینه هایی مانند سیستم انتخاباتی، قانون اساسی و قوه قضاییه ایجاد کرده است.
او گفت که دولت پس از دریافت توصیه هایی از این کمیسیون ها، اصلاحات تمام عیار را تا ژانویه اجرا خواهد کرد.
او گفت: «اجرای این اصلاحات زمان می برد، زیرا ما اساساً بنگلادش جدیدی را از ابتدا می سازیم.
یونس خود را از شرکت در انتخابات رد کرد. او در این مصاحبه گفت: “نه، من یک سیاستمدار نیستم. من همیشه از سیاست دور بوده ام.”
وی گفت: “ساختار حکومتی کشور در طول حکومت 15 ساله حسینه به طور کامل ویران شده است و وظیفه بزرگی بر دوش ما قرار گرفته است تا با بازگرداندن دموکراسی، ثبات اقتصادی و اعتماد عمومی، آن را بازسازی کنیم.”
او افزود: “در زمان حکومت او، اصول دموکراتیک به طور کامل نادیده گرفته شد. او انتخابات ساختگی را بدون شرکت در رای دهندگان برای سه دوره متوالی ترتیب داد و خود و حزبش را برنده اعلام کرد که مخالف نبودند و به عنوان یک حاکم فاشیست عمل کردند.”
منتشر شده در:
4 دسامبر 2024
تنظیم کنید