کمپین حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه ۲۷ تیر، حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی را نشان دهنده وضعیت وخیم فعالان کارگری ایران دانست که بهطور فزایندهای خود را در تیر رس دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی برای مطالبه حقوق خود میبینند.
این سازمان حقوق بشری بر اساس تحقیقات خود نوشت: مقامات ایرانی با هدف سرکوب جنبش کارگری، اتهامات جدی امنیت ملی را علیه تعداد فزاینده ای از فعالان کارگری وارد می کنند تا آنها را در سرکوبی فزاینده در چند ماه اخیر به زندان های طولانی مدت محکوم کنند.
بر این اساس، دهها فعال کارگری فقط طی چند ماه گذشته احضار، بازداشت، ممنوع الخروج، زندانی و از مراقبتهای پزشکی در پشت میلههای زندان محروم شدهاند و از همه مهم تر، شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی و مادر یک پسر خردسال، اخیرا به دلیل فعالیت مسالمت آمیز خود به اعدام محکوم شده است.
در حال حاضر شماری زیادی از فعالان کارگری و معلمان در زندان های جمهوری اسلامی هستند که می توان به رضا شهابی، داود رضوی، حسن سعیدی، رسول بداقی، کیوان مهتدی، آنیشا اسداللهی، ناهید خداجو، نسرین جوادی، ریحانه انصاری نژاد، مازیار سیدنژاد، رضا اقدسی، سروناز احمدی، مهران رئوف، هاشم خواستار، اصغر امیرزادگان، امان جلالی نژاد، امیر اسماعیلی، طاهر اصغرپور، محمود ملاکی، احمد علیزاده، زینب همرنگ، جواد لعل محمدی، فاطمه تدریسی، ناهید شیرپیشه، سیوان ابراهیمی، نجات انور ابراهیمی، سوما محمدپور، اشکان فهیم اشاره کرد.
کمپین حقوق بشر در ایران: دهها فعال کارگری فقط طی چند ماه گذشته احضار، بازداشت، ممنوع الخروج، زندانی و از مراقبتهای پزشکی در پشت میلههای زندان محروم شدهاند و از همه مهم تر، شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی و مادر یک پسر خردسال، اخیرا به دلیل فعالیت مسالمت آمیز خود به اعدام محکوم شده است.
هادی قائمی، مدیر اجرایی کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «کارگران ایران سال ها به دلیل مطالبه دستمزد متناسب با هزینه های زندگی یا ایمنی محل کار به زندانی می شوند و از جامعه جهانی خواست تا از طرف آنها و علیه این سوء استفاده غیرقانونی از قدرت در ایران که در آن هیچ مخالفتی تحمل نمی شود، سخن بگوید.
کمپین حقوق بشر در ایران در ادامه از سازمان ملل متحد خواست تا به شدت برخوردها را محکوم کرده و از مقامات ایرانی بخواهد که فورا این فعالان زندانی را آزاد و حکم اعدام را لغو کند.
این سازمان حقوق بشری در همین ارتباط از دولتهای جهان خواست تا به همتایان ایرانی خود درباره تشدید انزوای دیپلماتیک و اقتصادی در صورت ادامه این برخوردها هشدار دهند.
کمپین همچنین خواستار آن شد که سازمان بینالمللی کار نگرانی شدید خود را در مورد نقض اصول بنیادین این نهاد جهانی به مقامات جمهوری اسلامی اعلام کند و در صورت ادامه این تخلفات، بیانیهای صادر کند.
کمپین بین المللی حقوق بشر با اشاره به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی اضافه کرد: اتهامات ساختگی که شامل «تبلیغ علیه نظام»، «تشویش افکار عمومی» و «اقدام علیه امنیت ملی» میشود، به طور معمول توسط قوه قضائیه علیه فعالان مسالمت جو و رهبران کارگری به منظور توجیه احکام سنگین استفاده میشود. .
در این ارتباط، محمدرضا نظرینژاد، وکیل پرونده شریفه محمدی روز ۲۷ تیر ۱۴۰۳ به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «فرجامخواهی برای رسیدگی دوباره به پرونده شریفه محمدی در دیوان عالی کشور ثبت شده است و وکلای پرونده پس از ثبت فرجامخواهی در انتظار تعیین شعبه در دیوان عالی کشورند».
در بیانیه کمپین دفاع از حقوق بشر، اقدامات جمهوری اسلامی «نقض شدید تعهداتش بر اساس اصول بنیادین سازمان بینالمللی کار» اعلام شده که ایران یکی از امضاکنندگان آن است و همچنین میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بینالمللی اقتصادی، حقوق اجتماعی و فرهنگی، که همگی مستلزم احترام به حق اعتراض مسالمت آمیز، اعتصاب و چانه زنی مستقل دسته جمعی هستند.
در همین حال، کمپین دفاع از شریفه محمدی در بیانیه ای با تشکر از بازنشستگان، کارگران و معلمان برای حمایت از این فعال کارگری نوشت: «صدای رسا و شجاعانه شما که در خیابان ها فریاد می زنید “شریفه محمدی آزاد باید گردد” و بیانیه های حمایتی شما عزیزان، تنها تلاشی برای آزادی بی قید و شرط شریفه نیست بلکه نوای اتحاد و همبستگی بین همه ماست.»
به نوشته این بیانیه، «تلاش حاکمیت برای سرکوب شریفه و شریفه ها، تلاشی مذبوحانه برای سنگ اندازی در راه اتحاد و سازمان یابی ماست؛ تلاشی که البته با مقاومت متحدانه ما به طور قطع راه به جایی نخواهد برد.»
این کمپین همچنین خبر داد که عیسی چولاندیم و جمشید عزیزی، دو زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت، صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی را محکوم کردند.
بر اساس این گزارش، عیسی چولاندیم، نقاش، مجسمهساز و استاد سابق دانشگاه گیلان و از بازداشتشدگان اعتراضات ۱۴۰۱، و جمشید عزیزی از شاعران معاصر است که به اتهام تبلیغ علیه نظام هماکنون در زندان لاکان رشت زندانی هساند.
در همین حال اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگلبانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی فوری وی شد.
همچنین کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا کنفدراسیون اتحادیه های کارگری ایتالیا و اتحادیه کارگری ایتالیا در نامه مشترکی به وزیر خارجه این کشور خواستار مداخله فوری ایتالیا برای ممانعت از اجرای حکم «بی اساس» اعدام و رفع تمام اتهامات وارد شده به او و همچنین آزادی تمامی فعالان کارگری و صنفی زندانی شدند.
آنها تاکید کرده اند که در چند ماه آینده در تمام سازمان های جهانی بسیج خواهند شد تا دوباره صدای جنبش «زن زندگی آزادی» باشند.